De vijf slechtste fietspaden één jaar na dato (2)

Het is een jaar geleden dat ik met raadsleden in Haarlemmermeer een rondje in onze polder reed om te laten zien hoe het is gesteld met de fietspaden. Daarna is snel beterschap beloofd. Tijd voor een controle. Want hoe staan de vijf slechtste plekken er na één jaar voor? Vandaag het slechte stuk langs de Bennebroekerweg.

Met de Tour de Raadsleden kwamen we over het fietspad langs de Bennebroekerweg. Het stuk tussen pakweg de Toolenburgerplas en de oversteek van de Spoorlaan was het allerslechtst. De meefietsende ambtenaar vond vooral het stuk bij de woning met huisnummer 573 beroerd. Deze zou in februari of maart van 2016 worden aangepakt.

Tijdens de fietstocht zag het stuk fietspad er zo uit. (sorry heb geen betere foto)

Nu, in december ziet het pad er zo uit.

Inderdaad: weinig verschil. Er liggen nog altijd oncomfortabele klinkers. Dat niet alleen, ze liggen ook nog steeds schots en scheef: je rijdt over veel hobbels en zelfs door enkele gaten. Geen pretje.

En dat terwijl het wel kan. Een paar 100 meter verder ligt er namelijk prachtig asfalt. Dat is ter hoogte van het nieuw gebouwde Tudorpark. Het fietspad is breed en glad. Geen hobbels of gaten. En vooral: geen klinkers. Het is ontzettend zonde dat dit niet doorgetrokken is.

Waar de Geniedijk dus daadwerkelijk is opgeknapt in 2016, is het fietspad langs de Bennebroekerdijk dat niet. Een onvoldoende, nog altijd. Zonde.

4 reacties

  1. Er zijn nog steeds heel veel slechte fietspaden wel een over het lange pad gefietst vanaf beinsdorp richting Lisserbroek vreselijk en idd bennebroekerweg nog steeds heel slecht ter hoogte tudor park super mooi

  2. Mijn man en ik vinden bijna alle fietspaden in de omgeving gevaarlijk. Mijn man heeft eind oktober een flinke smakkerd gemaakt aan de Kalslagerring in Nieuw Vennep, diverse breuken en een schedelbasis, 5 dagen intensivecare gelegen. Het gat wat was ontstaan na zijn val is door de politie weer dicht gemaakt.
    Vorige week zijn wij op de plek geweest, en er is gewoon (nog) niets aan gedaan na 2 maanden!!!
    Wij hadden begin van 2016 al een aantal keren een verzoek ingediend om het te maken, maar waarschijnlijk moeten er eerst doden vallen!!!
    Maar we hebben vaak dat er tegels omhoog springen in de omgeving, ze moeten er asfalt over heen doen, dan is het over!
    Groet Ivonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *