De vijf slechtste fietspaden één jaar na dato (2)

Het is een jaar geleden dat ik met raadsleden in Haarlemmermeer een rondje in onze polder reed om te laten zien hoe het is gesteld met de fietspaden. Daarna is snel beterschap beloofd. Tijd voor een controle. Want hoe staan de vijf slechtste plekken er na één jaar voor? Vandaag het slechte stuk langs de Bennebroekerweg.

Met de Tour de Raadsleden kwamen we over het fietspad langs de Bennebroekerweg. Het stuk tussen pakweg de Toolenburgerplas en de oversteek van de Spoorlaan was het allerslechtst. De meefietsende ambtenaar vond vooral het stuk bij de woning met huisnummer 573 beroerd. Deze zou in februari of maart van 2016 worden aangepakt.

Tijdens de fietstocht zag het stuk fietspad er zo uit. (sorry heb geen betere foto)

Nu, in december ziet het pad er zo uit.

Inderdaad: weinig verschil. Er liggen nog altijd oncomfortabele klinkers. Dat niet alleen, ze liggen ook nog steeds schots en scheef: je rijdt over veel hobbels en zelfs door enkele gaten. Geen pretje.

En dat terwijl het wel kan. Een paar 100 meter verder ligt er namelijk prachtig asfalt. Dat is ter hoogte van het nieuw gebouwde Tudorpark. Het fietspad is breed en glad. Geen hobbels of gaten. En vooral: geen klinkers. Het is ontzettend zonde dat dit niet doorgetrokken is.

Waar de Geniedijk dus daadwerkelijk is opgeknapt in 2016, is het fietspad langs de Bennebroekerdijk dat niet. Een onvoldoende, nog altijd. Zonde.

5 reacties

 1. Er zijn nog steeds heel veel slechte fietspaden wel een over het lange pad gefietst vanaf beinsdorp richting Lisserbroek vreselijk en idd bennebroekerweg nog steeds heel slecht ter hoogte tudor park super mooi

 2. Mijn man en ik vinden bijna alle fietspaden in de omgeving gevaarlijk. Mijn man heeft eind oktober een flinke smakkerd gemaakt aan de Kalslagerring in Nieuw Vennep, diverse breuken en een schedelbasis, 5 dagen intensivecare gelegen. Het gat wat was ontstaan na zijn val is door de politie weer dicht gemaakt.
  Vorige week zijn wij op de plek geweest, en er is gewoon (nog) niets aan gedaan na 2 maanden!!!
  Wij hadden begin van 2016 al een aantal keren een verzoek ingediend om het te maken, maar waarschijnlijk moeten er eerst doden vallen!!!
  Maar we hebben vaak dat er tegels omhoog springen in de omgeving, ze moeten er asfalt over heen doen, dan is het over!
  Groet Ivonne

 3. Annie
  Als fietser wonende in Lisserbroek, komen wij natuurlijk al gelijk op de Lisserweg, een grote ramp als fietser als je daar over fietst doe je dat een 2 de keer niet meer. Om naar Nieuw Vennep te fietsen kan over de IJweg helemaal niet fijn te drukke weg ernaast, gelukkig kan je nu afslaan na de Venneper Lodge.
  Er kwam nog een fietspad bij de N205, maar dat is half verhard met gebroken puin, zodat je zo lek staat, nee alleen geschikt voor de loper.
  Naar Hoofddorp fietsen kan over de IJweg, naast heel veel auto’s of door Nieuw Vennep en/of bijv. de hoofdvaart, nee bij elkaar echt geen mooie ronde van te maken, stoplichten, drukke oversteekplaatsen, auto’s, hobbelpaden.
  En dan de beroemde TEGELS van de GEMEENTE HAARLEMMERMEER, wij noemen het al de “Tegel gemeente” als fietser, denk wel dat ze hier mee wel nummer 1 staan van Nederland met de meeste tegelpaden.
  Een fietser en tegels, nee, en het fietspad Lisserweg echt verschrikkelijk, daarom vanuit Lisserbroek, een dikte onvoldoende voor de gemeente Haarlemmermeer, gewoon omheen fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.