Vondelparkloop: nieuwe PR op 10km

Een rondje Vondelpark is iets wat je als hardloper uit de regio Amsterdam gedaan moét hebben. Vandaag loop ik er maar liefst drie op de Vondelparkloop. En met een prachtig resultaat.

Ik heb een deel van het Vondelpark al eerder gelopen. De Halve Marathon van Amsterdam komt namelijk ook deels door het stuk groen vlakbij de Overtoom. Maar: de vorige keer was ik met mijn hoofd niet bij. Vandaag wel.

De Vondelparkloop. Drie afstanden. Eén, twee of drie rondjes. Ik loop de langste. Drie rondjes: gelijk aan 10 kilometer. Ik loop mee met het bedrijfsteam van mijn vriendin. En dat brengt toch een beetje druk met zich mee, want dan wil ik graag de eerste zijn.

Het eerste rondje is nogal glibberig. Na 200 meter begint het namelijk te regenen. En dat gaat langzaam over in een soort mix van hagel en sneeuw. Het wegdek is ’s ochtends ijsvrij gemaakt, maar begint nu toch wat op te vriezen. Hierdoor is het verstandig om de binnenbochten een beetje te mijden. Deze zijn namelijk spekglad. Maar: het midden van de weg is goed te doen.


Mijn finish

Het eerste rondje gaat ontzettend hard. Ik heb een goede pas en zit bij een groepje van mannen die ongeveer hetzelfde tempo lopen. Aan het begin van het tweede rondje moet ik echter passen. Het lijkt erop dat 4:20 min/km nog net iets te hoog gegrepen is. Ik besluit mijn eigen tempo te lopen en loop de laatste twee rondjes uit met 4:40 min/km.

Als ik over de finish kom heb ik nog geen idee. Maar dan geeft Strava het toch echt aan: een PR. Op de 10 kilometer. 45.24 minuten. Supertof natuurlijk. Maar ook motiverend: want met drie seconden per kilometer sneller zit ik onder de 45 minuten. Een nieuw doel.

Maar nu eerst maar even hiervan genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.