Competitiedag 4, 5 & 6: vrije val op ranglijst

Het is dat ik op vakantie ben geweest naar Barcelona. Als ik iedere week een verslag online had gezet, had het er een stuk minder ‘erg’ uitgezien. Hoe dan ook, we zijn afgezakt de afgelopen weken. En flink ook.

Op zich is dat niet heel erg verwonderlijk. De eerste drie speeldagen gingen voor de wind. We pakten veel punten en stonden dus keurig in de top 3. Maar: na die dagen bleek dat wij vooral gespeeld hadden tegen de mindere goden in onze klasse. Oftewel: de goede spelers moesten het nog tegen ons opnemen. En dat is dus de afgelopen drie weken gebeurd.

Speelronde 4

Deze zaterdag gingen we op bezoek bij Lisse. Voor ons een absolute angstgegner in afgelopen competities. Nog geen een keer kwamen we als winnaar van het veld. En ook nu zat het er niet in. Iedereen verloor zijn enkelpartij, en ook met de dubbels moesten wij ons hoofd buigen. Al lieten Niek en Patrick zien dat ze over veerkracht beschikten, de tegenstander moest tot het gaatje om de beslissende set met 7-5 naar zich toe te trekken. Een slechte dag voor het team. Met 6-0 op de kloten.

Patrick had prachtige slagen, maar de tegenstander sloeg keihard terug.

Tedson en ik kwamen te kort in de dubbel.

Speelronde 5
Ook nu speelden wij een uitwedstrijd. Tegen Artesia in Koudekerk aan den Rijn. Na een dwaaltocht – lang leve Niek zijn navigatiesysteem – kwamen we uiteindelijk aan bij de vereniging. Een rustige groene plek. Helaas inspireerde het ons niet. Dat Tedson en Niek de eerste twee enkels verloren, was geen schande. Qua rating was de tegenstander eigenlijk van te voren al te sterk.

De tegenstander van Tedson had alles terug.

Ondanks de goede rally’s wist Niek niet te winnen.

Patrick maakte het zijn tegenstander heel erg lastig. De tweede set kwamen hij zelfs terug van een 4-1 achterstand. Maar uiteindelijk deed een tiebreak hem de das om. Mijn enkelpartij ging verrassend goed na een week slenteren door Barcelona. Mijn tegenstander ging na een paar slechte ballen tegen zichzelf spelen en daar maakte ik simpel gebruik van.

Met de dubbels hadden wij het dus nog goed kunnen trekken. Maar dit lukte niet. De tegenstanders hadden de ‘hoge ratings’ goed verdeeld. Door hun beste spelers te koppelen aan de minderen kwamen ze goed in de wedstrijden. Niek en Tedson waren hierdoor vrij kansloos. Patick en ik stonden er in de eerste set goed voor maar lieten ons grijpen in een tiebreak. De tweede set was er een vol frustratie. En dat is meestal geen goed teken. Een 5-1 verlies dus.

Aanval is de beste verdediging.

Alle teamgenoten van deze dag op een rijtje.

Speelronde 6
Van te voren wisten wij al dat dit heel lastig ging worden. Alkemade wist immers al bijna iedere wedstrijd te winnen. Daarnaast zijn zij qua ratings ook gewoon een paar niveaus hoger dan wij. Helaas was dat ook te zien aan de de einduitslag. Met een 6-0 nederlaag liepen wij het veld af. Roderick, Daniël, Niek en Tedson wisten geen punten te pakken in de enkel en dubbel. Geen schande, gezien het niveauverschil, maar wel jammer voor de ranglijst.

Want inmiddels hebben we een vrije val gemaakt. Vanuit de top drie zijn we gezakt naar de onderste regionen. Degraderen kunnen we niet, maar toch zou het fijn zijn als we deze competitie niet onderaan de ranglijst eindigen. Deze zaterdag tegen Nieuwe Sloot moeten er dus punten gepakt worden. Ook omdat Sassenheim dat ook wel eens kan doen tegen De Kikkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.