Voorspellen

Conchita Wust kwam het Songfestivalpodium op. Konijn Drommelinho uit Nieuw-Vennep schoot overeind. De hele avond had hij op de armleuning van de bank geslapen, maar nu was hij klaar wakker.
Hij rende naar het televisiemeubel, sprong erop en ging voor het beeld zitten. Wij fronsten onze wenkbrauwen. Zou hij soms fan zijn? Gelukkig niet, het liedje doet hem werkelijk niets. Opmerkelijk genoeg had hij wel de winnaar goed en daarom besloten wij om bij de Champions League-finale een test te doen. Twee glazen, gevuld met een stuk wortel, werden voor hem neergezet. En jawel: hij koos voor het Real Madrid-glas. Beginnersgeluk? Nee.

De wedstrijden van Oranje tegen Ghana en Wales voorspelde hij ook goed. Andere mensen begon het ook op te vallen. Het aantal fans op zijn Facebook-pagina en Twitteraccount steeg met de dag en SBS6 hing aan de lijn om een reallifesoap te maken. Ze wilden zelfs de ArenA afhuren. Dat leek ons iets te veel van het goede. Drommelinho voorspelt de wedstrijden nu alleen voor de site van deze krant.

Vrijdag koos het konijn resoluut voor Spanje. Bij het schrijven van deze column weet ik de uitslag van de wedstrijd niet. Wel weet ik dat ik zaterdag met een glimlach wakker word. Want: of Nederland heeft het onmogelijke gedaan, of dat gekke konijn heeft het alweer bij het juiste eind.

Deze column lees je ook de website van het Haarlems Dagblad. Dit stuk verscheen in de krant van 14 juni 2014.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.