Voortaan maar weer boodschappen bestellen…

De afgelopen maand heb ik al mijn boodschappen besteld. Op voorhand was ik wat huiverig. Want is het niet veel duurder? Hebben ze wel alles? En is het niet ietwat decadent om je boodschappen gewoon in de keuken te laten zetten?

Na een paar vergelijkingen blijkt het bezorgen helemaal niet zo veel duurder te zijn. Een paar euro. Ze hebben bijna alles, slechts voor een enkel product moet ik in mijn lunchpauze naar Seinhorst. Winst zit hem eigenlijk vooral in de tijd. Want het bestellen vanaf de bank is in 10 minuten gefixt. En het enige dat je daarna nog moet doen, is de deur openen. Ietwat decadent ja, maar wel lekker makkelijk.

Toch ga ik deze week weer eens naar de supermarkt. En terwijl ik daar loop, besef ik wat nou écht het grote voordeel is van boodschappen bestellen: je hoeft niet samen met andere mensen door de winkelpaden.

Een man gedraagt zich ronduit schandalig. Hij geeft zijn kind luid en duidelijk op zijn falie, omdat hij een verkeerd soort appel pakt. Hij snauwt andere klanten af omdat ze niet snel genoeg hun kar aan de kant zetten als hij eraan komt sjezen. En wanneer ik mijn kar even laat staan om verderop nootjes te pakken, is deze bij terugkomst naar de andere kant van de winkel verhuisd.

Na een zoektocht besluit ik: volgende week weer vanaf de bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.