Vragen in de gemeenteraad: ‘Waarom is er nog niets gebeurd?’

Het fietspad bij Gravenbos

Het fietspad bij Gravenbos

Kijk. De gemeenteraad is nu ook wakker. Want waarom heeft de gemeente aangegeven in februari wat te doen aan de slechte staat van de fietspaden langs de Geniedijk en Gravenbos, om dat vervolgens niet te doen? Vandaar dat er nu vragen zijn gesteld. Door GroenLinks.

In de brief aan het college van burgemeester en wethouder valt  onder meer te lezen.

‘De onderhoudszaken die op de route van de fietstocht zijn geconstateerd waren veelal bekend. Door de meefietsende ambtenaar zijn een aantal zaken genoteerd. U heeft in uw brief aangegeven op korte termijn een vijftal zaken al dan niet tijdelijk op te lossen. De twee eerstgenoemde plekken, het fietspad op de Geniedijk en het fietspad Gravenbospad zouden in februari worden opgepakt. Het is nu maart en helaas moet geconstateerd worden dat er niets is gebeurd.’

En dus heeft de fractie vier vragen aan het college:
Vraag 1: Waarom is er ondanks uw toezegging op bovenstaande twee zaken (zaken zijn fietspaden, LM) ogenschijnlijk niets gebeurd?
Vraag 2: Wanneer worden deze twee zaken wel opgelost?
Vraag 3: Wanneer worden de andere drie zaken opgepakt?
Vraag 4: Bent u het met GroenLinks eens dat de heren Van der Ploeg en Mascini hun uiterste best hebben gedaan om de onveilige situaties en hier en daar erg slechte kwaliteit van het fietspadennetwerk in kaart te brengen en dat daar niet volgens de verwachtingen adequaat op is geacteerd?’

Nu is het wachten op een reactie van het college. Die moet er haast wel komen, want ook de CDVP heeft aangekondigd vragen te gaan stellen over het niet verbeteren van de fietspaden in de aangegeven termijn.

De gemeenteraad laat het er dus gelukkig niet bij liggen.

3 reacties

  1. Leander, hetzelfde geldt voor,zoals vandaag weer duidelijk bleek,met de afwatering naar het riool bij regenbuien;sommige straten staan gewoon half onder water.Ook dat putten te hoog liggen , en dus…plas water op de weg.
    Hebben we het nog niet eens over de beroerde staat van veel straten en wegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.