Wielrennen in de Hautes-Alpes (2)

Een Alp op fietsen. Dat is voor mij pas écht vakantie. Daarom trokken wij (mijn vriendin denkt er gelukkig hetzelfde over) dit jaar naar Frankrijk voor de Hautes-Alpes. Een verslag van onze vijf klimavonturen. Vandaag deel 2.

Montee de Céüse
Vanaf onze campingplek zagen we een grappig berg. Hij was aan één kant helemaal begroeid. De andere kant was echter zo kaal als een maanlandschap. Je begrijpt: zodra wij in de gaten kregen dat je deze gekke berg nog kunt opfietsen ook, was de keuze snel gemaakt. De vierde rit van deze vakantie ging dan ook richting Montee de Céüse, een klim van 8,6 kilometer met een gemiddelde stijging van 6,8%. Ook tof: hij was goed te doen vanaf de camping.

Onderweg was het water al snel warm geworden, waardoor wij onderaan de voet nog even een kleine pauze inlasten om in een supermarktje wat proviand in te slaan. Daarna kon de klim beginnen. We waren (op een oudere dame, die werkelijk waar naar beneden kwam scheuren, na) de enige op de klim. Op de top was een klein skidorpje, waar weinig te beleven viel.

Col de Vars
De slotklim van deze vakantie was ook de leukste: de Col de Vars. Hij deed mij ontzettend denken aan Croix de Fer wat ik nog altijd de mooiste klim vindt die ik ooit gefietst heb. Ook deze col ging over verschillende niveaus en door verschillende dorpen. De 19,2 kilometer lange weg stijgt gemiddeld 5,8% maar er zitten stukken van bijna 10% tussen. Het uitzicht onderweg en op de top is prachtig. Een klein nadeel: de vele auto’s die de klim ook maken. Hoe dan ook: ruim binnen de twee uur staan wij allebei op de top. En een half uur later weer bij de auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.