Winst en verlies op In den Boogaerd Open 2017

Nadat wij als team zijn overgestapt van In den Boogaerd naar TV Hoofddorp ben ik niet meer terug geweest op het park. Tot deze week. Het Open Toernooi werd gespeeld. En ik deed dus mee: in de herenenkel en met Roderick in de herendubbel.

Herenenkel
In de herenenkel begin ik zondag tegen Ralph. Toen ik hem van te voren opzocht, zag ik dat het een lastige tegenstander is. Ralph heeft voorgaande jaren al meerdere toernooien gewonnen en de wedstrijden die hij al eerder tegen teamgenoten van mij heeft gespeeld, wist hij te winnen. Het gaat dus een hele opgave worden.

De eerste games gaan nog gelijk op, maar daarna neemt Ralph de overhand. Hij maakt twee breakpunten en dus kijk ik tegen een achterstand van 5-2 aan. Mijn slagen zijn niet diep genoeg en ik heb last van de warmte. Mijn racket glijdt uit mijn hand. Na de breaks gaat Ralph verder en komt 40-0 voor. Set point. Een wake-up call. Ik kom terug. Eerst tot 5-3 en daarna tot 5-4 en 5-5. Ralph pakt echter de volgende game, waardoor ik weer tegen een achterstand aankijk. Gelukkig win ik deze game en gaan we met een 6-6 stand de tie-break in. Ook hier is Ralph sterker. Maar bij een achterstand van 5-5 kom ik terug naar 6-5. Ik kan het echter niet afmaken waarna de score steeds heen en weer gaat. Uiteindelijk weet ik te set toch te pakken, door de tie-break met 11-9 te winnen. De tweede set gaat een stuk makkelijker. Ik zie dat Ralph moeite heeft met zijn forehand. Ik richt mij daar op en sleep game na game binnen.

Winst: 7-6, 6-0.

Mijn tweede enkelpartij, de kwartfinale, speel ik pas erg laat. Door regen begint de wedstrijd van 22.00 uur pas om 22.45 uur. Al bij het inspelen zie ik dat tegenstander Hans een maatje te groot is. En dat is ook te merken in de eerste set. Het enige wat ik kan doen is hopen op fouten van Hans. 6-3. De tweede set begin ik echter te wennen aan zijn spel en besluit ik – door een gouden tip – gewoon door te slaan. Het heeft zin. Ik kom voor tot 5-2. Maar dan slaat Hans een paar aces en een paar wereldballen. Uiteindelijk pakt hij ook de tie-break met 7-3. Een meevaller: Hans blijkt finalist en wint bijna het hele toernooi.

Verlies: 3-6, 6-7.

Herendubbel
In de herendubbel trappen Roderick en ik af tegen de lastigste tegenstander uit onze poule van vier. De heren zijn herintreders, hebben vanaf jonge leeftijd getennist en zijn dit seizoen weer begonnen. Dat is te merken. Ze slaan met ontzettend veel topspin waar wij veel moeite mee hebben. We verliezen de eerste set, komen nog goed terug in de tweede, maar moeten uiteindelijk in de beslissende ronde toch ons hoofd buigen.

Verlies: 3-6, 6-4, 3-6.

De tweede wedstrijd spelen wij vooral tegen onszelf. Het loopt echt voor geen kant. Roderick en ik maken veel fouten. Maar in plaats van rustig te crossen, gaan we alleen maar andere dingen proberen. Gelukkig wordt het niet afgestraft. De eerste set winnen we nog makkelijk, maar de tweede moeten we echt alle zeilen bijzetten. Uiteindelijk komt het allemaal goed en weten wij deze partij wel te winnen.

Winst: 6-1, 7-5.

Ook in de laatste poulewedstrijd maken wij veel fouten. Deze tegenstander is net iets sterker, waardoor het ons nog bijna de kop kost. De eerste set is een kraker. Wij komen op voorsprong, maar weten het niet af te maken. Hierdoor moet een tie-break (niet voor het eerst dit toernooi) beslissing brengen. Na meerdere setpoints weten wij hem uiteindelijk te winnen. De tweede set gaat echter naar tegenstanders Michiel en Donovan met 5-7. In de laatste set zetten wij alle zeilen bij. Roderick wil Formule 1 kijken. Met 6-3 pakken wij uiteindelijk de overwinning.

Winst: 7-6, 5-7, 6-3.

Roderick en ik worden tweede in de poule. Jammer genoeg levert dat geen prijs op bij dit toernooi.

Ondanks dat ik geen eerste prijs heb gepakt, ben ik toch erg tevreden over dit toernooi. De wedstrijden die ik heb verloren, waren terecht. De tegenstanders waren gewoon een stuk beter. En uiteindelijk heb ik meer gewonnen dan verloren. Ook ben ik blij dat ik de teleurstelling van het toernooi in Lisse achter mij heb gelaten. Ik ben benieuwd hoe het op het volgende toernooi in Roelofarendsveen zal gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.