Zal Boom ook een beetje balen?

De Hel van het Noorden zomaar ineens middenin de Tour. En misschien wel de Koninginnerit. Gele Truidrager Nibali pakte minuten op achtervolgers. Alberto Contador moest gigantisch afzien. Chris Froome moest zelfs naar huis. Toch waren het de Nederlanders die indruk maakten. Lieuwe Westra als motor van de Astana-ploeg. En natuurlijk: Lars Boom. Hij boekte een legendarische overwinning.

Want voor het eerst in 9 jaar. Je leest het goed: 9 jaar. Wist een Nederlander weer eens een Tour-etappe te winnen. Lars Boom deed dat dus. Juichend kwam hij de finish over. In de interviews vlak over de streep had hij geen woorden. Beduusd van dé overwinning van zijn carrière.

Maar zal hij ook niet een beetje balen? Boom heeft iets gedaan wat niemand ooit voor mogelijk had gehouden. Een prestatie van formaat. Toch zijn de reacties misschien wel iets lauwer dan verwacht. Vanavond staat immers de kraker tussen Oranje en Argentinië op het programma. Veel ogen zijn daarop gericht.

Onterecht. Zo na de koers van vanmiddag. Baal ik toch een beetje van.

2 reacties

  1. Onze Lars ligt straks ook TV te kijken, die is gewoon al aan het voorbereiden voor de volgende klap, en de winst van Oranje motiveert hem alleen maar meer! Hij is tenslotte ook uit de klei getrokken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.