Zwart gat

Het is maandag. De afgelopen twee weken een rustdag, maar vandaag een dag van het zwarte gat. Waar het normaal de hele dag lezen en kijken was naar renners die moesten herstellen, is dat vandaag over. De Tour is ten einde. De hype ook. Wielernieuws is nog amper nieuws.

jokerrrrrrs plakken

En dat is een eigenlijk wel een rare gewaarwording. De afgelopen drie weken heb ik naast werken en zelfs fietsen niets anders gedaan dan de grootste wielerronde ter wereld volgen. Dag in dag uit. Van ’s morgens vroeg tot s’s avonds laat.

Vandaar dat het vandaag dan ook even slikken was. Ik heb vakantie en kan doen en laten wat ik wil. Toch wilde ik per se om tien over twee thuis zijn. Waarom? Tour kijken. Tot ik eenmaal zittend op de bank met mijn neus op de feiten werd gedrukt. Er was geen wielerronde. Het beeld bleef zwart.

Maar: gelukkig is overal een oplossing voor. Om kwart over twee kwam de postbode. Hij gooide een AH-foldertje door de bus. En zie daar, mijn oplossing voor het zwarte gat. Joker-zegels. Echt een geniale uitvinding, korting op producten die je eigenlijk niet zo vaak gebruikt, maar omdat 40% van de prijs afgehaald wordt, gaan je handen toch jeuken.

Zo ook die van mij. Ik ben gaan plakken. Jokers vullen de leegte op, die de finish van de Tour achterliet. Nu maar hopen dat ik die stickers ook kan gebruiken om het gat in mijn hand weer dicht te plakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.