Achterlijk

Het was een heftige week in Woerden. Spookbewoners die de samenleving op kosten jagen, Litouwers die sloten met diesel stalen en natuurlijk het belangrijkste: de heligate. Een helikopter die over Woerden vloog en meteen blootlegde hoe achterlijk de overheid soms is. Gespeeld dan wel echt.

Het korps besloot namelijk om ’s nachts een vlucht te maken over Woerden. Dat leek ze reteslim. Want wanneer alle Woerdenaren liggen te slapen, letten ze niet op. Twee helikopters. Niemand die het merkt. Niemand die de dingen over zal horen vliegen. Want joh, die dingen zijn muisstil. Geen haan die er naar kraait.

Dat was wat de overheid dacht. En dat was dus ook waar de schoen begon te knellen. De heli’s maakten zo’n pleurisherrie dat omwonenden rechtop in bed zaten. En ja.. dan gaat het balletje rollen.

Er werd gebeld met de politie, maar die kon de inwoners ook niets vertellen. Dan maar naar de media. Die besloten de overheid eens te ondervragen. Zonder succes. Zij hielden zich namelijk van de domme. En besloten te doen alsof de inwoners van Woerden en omstreken achterlijk waren. Alsof de spookbewoners ze zagen vliegen.

Uiteindelijk verlulde een KLPD-woordvoerder de vlucht. Van de twee choppers. Die dus daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Volgens geruchten was de politie op zoek naar een stel plofkrakers. Maar daar geloof ik geen ruk van. Waarom zou je dat in vredesnaam ontkennen? Dat is toch juist een goede actie? Daarmee sta je toch in voor de veiligheid van de inwoners? Die kunnen die twee uur slaap dan echt wel missen hoor.

Ik denk dat er meer aan de hand is. Maar of dat een verijdelde aanslag, het transport van een super crimineel of gewoon een monteur was die even een verboden proefvlucht maakte: ik heb geen idee. Waarschijnlijk komt de waarheid pas naar boven wanneer een ambtenaar een usb-stick in een trein laat liggen. Of door een andere achterlijke actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.