Applaus in Top2000-café

De afgelopen jaren volg ik de Top 2000 vanuit mijn woonkamer. Tijdens ieder verloren televisie-uurtje gaat de livestream van de ’lijst der lijsten’ aan. Vaak alleen voor op de achtergrond, ondertussen kun je namelijk perfect andere dingen doen. En heb je niets anders voor handen, dan kun je – zoals op een willekeurig terras – lekker mensen kijken.

Deze zondag ben ik voor het eerst lijfelijk in het café aanwezig. Het is kleiner dan gedacht. Maar de sfeer zit er goed in, zelfs op deze ochtend. Terwijl je eigenlijk verwacht dat iedereen nog een beetje wakker moet worden.

De NPO Radio 2-dj’s vermaken het publiek tussen en tijdens de liedjes. Bart Arens roept „Waar is dat feestje?.” Het publiek antwoordt met: „Hier is dat feestje!” Een paar minuten later wordt duidelijk dat nieuwslezeres Carmen Verheul jarig is. Spontaan wordt ’Lang zal ze leven’ ingezet.

Dan begint het feestje voor ons. We mogen de studio in. „Ze juichen echt voor alles”, antwoordt Jan-Willem Roodbeen lachend op mijn opmerking dat de sfeer er zo vroeg al goed inzit.

Hij zet de schuif van de zaal open: „Kijk hier”. Hij wijst naar ons: „Twee journalisten van De Gooi- en Eemlander. Geef ze een daverend applaus”. Dat komt er. De bezoekers juichen en joelen. Roodbeen met een knipoog: „Dat wordt nu wel een goed stuk hè?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.