De kracht van de community

Komende zaterdag is het zover. Dan zal ik voor het eerst in het ‘eggie’ daten met mijn community. Er staat namelijk een heuse dichtbij workshop op het program. Samen met mijn krantencollega Stefan ga ik Hilversummers uitleggen hoe ze er nou voor kunnen zorgen dat hun zelfgeschreven stuk goed gelezen wordt.

samon

Dat mensen dat interessant vinden, blijkt wel uit aan aantal aanmeldingen. Er zijn maar liefst 80 mensen bereid om te komen. Vandaar dat ik zelfs twee groepen heb moeten maken. Een ochtend- en een middagsessie staat dus op het program. En ik heb er veel zin in, het lijkt mij geweldig om in contact te komen met mijn vaste schare meeschrijvers.

Want dat ik een vaste groep schrijvers heb, dat moge duidelijk zijn. Elke maand zit ik in ’t Gooi zo rond de 300 zelfgeschreven artikelen. En nee, dan doel ik niet op van mijn hand, maar van die van de bezoeker. Of 300 veel is? Nou reken maar na: dat zijn er zo’n tien per dag. In mijn andere regio, Haarlemmermeer, zit ik gemiddeld rond de 150 stukken.

En nee, het is niet allemaal commerciële rompslomp wat ik op Hilversum krijg. Deze week kreeg ik van een raadslid te horen dat er een haringkar op het station zal worden geplaatst. Inderdaad: na een artikel van een van mijn meeschrijvers en de vele positieve reacties daarop heeft de gemeenteraad het licht gezien.

De kracht van de community is op dichtbij zichtbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.