De pleister

‘Ben je wéér van je racefiets gevallen? Heb je van het weekend gevochten? Wat zie jij eruit!’ Mijn collega’s keken hun ogen uit, toen ik op een dinsdagochtend de redactie op kwam lopen. Daar hadden ze alle reden toe: op mijn neus prijkte een, op een pleister lijkend, stuk tape. Logisch dus, dat zij dachten dat ik een paar klappen had gevangen. Al bleek de ware reden heel anders te liggen.

Huisarts en fysio gingen er namelijk vanuit dat ik een holteonsteking had. Heel 2011 was ik verkouden. Het stopte niet. Het snot bleef stromen en na een paar maanden hoofdpijn, besloten de deskundigen in te grijpen. Ik kreeg medicijnen en de speciale plakker. Met genezing als doel.

Een paar weken heb ik met de pleister gelopen. Geloof mij: zelf zie je het na een paar dagen niet meer, maar de rest wel. In ieder winkelcentrum werd ik nagestaard en bij elke verjaardag, vergadering of andere ontmoeting moest ik uitleggen wat ik gedaan had.

Ik vond het vervelend, maar wist dat het mij zou helpen. Uiteindelijk zou ik na een jaar van mijn verkoudheid af zijn. Tenminste: was dat maar zo. Na een röntgenfoto in het ziekenhuis, bleek dat mijn holte schoon was, maar de verkoudheid bleef.

Heb ik die weken dus toch gewoon voor lul gelopen.

Dit is een column voor de Gooi- en Eemlander.

3 reacties

 1. Leander
  je blijft ook maar tobben met je gezondheid, ik hoop voor je dat je een beetje op je zelf op gelegde sportieve schema ligt.

  het einde van mijn sportief tijdperk in H.dorp komt in zicht
  per 1 april loopt deze af en moet ik het gaan zoeken in de Veen
  we zullen elkaar dus niet meer zo gauw tegen komen

  Ik wens je alle goeds

  hoi

  Arie

 2. in mijn nieuwe woning heb ik nog geen kabel en internet, dus ik kan alleen maar bij mijn baas stiekem internetten, deze week was ik vrij dus heb je antwoord te laat gelezen en ben niet ene keer wezen RPMen
  komende week probeer ik weer meerdere keren aan wezig te zijn
  misschien tot dan.
  hoi,
  Arie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.