Drommel

Getrippel op de gang. Met een trotse blik kwam Drommel, ons konijn, zijn buit laten zien. Uit de wasmand had hij een bh gepikt. Hij legde het kledingstuk voor onze voeten en sprong op de bank.

drommel

Drommel, volgens de medewerker van het tuincentrum een dwerghangoor, is een soort van poes. Niet alleen qua omvang. Hij is constant bezig en verslaafd aan belangstelling.

Zo was hij een week geleden, toen wij een film zaten te kijken, op het televisiemeubel gesprongen. Niet om ergens aan te knagen, maar om al zittend naast het beeldscherm de aandacht te vragen. Toen hij die niet kreeg, besloot hij de rugleuning van de bank te herontdekken en zijn tanden in mijn haar te zetten. Inmiddels was ik het zat en ging overstag. Onder het aaien knorde hij van plezier.

Zijn nieuwsgierigheid en opvallende manen zorgen voor ontzettend veel grappige foto’s. Sinds ik deze op Twitter zet, is het beestje een begrip geworden onder mijn ‘volgers’. Het is zelfs zo dat collega Gerard mij, bij onze eerste ontmoeting op de redactie, verwelkomde met de woorden ‘Hoi, heb je het konijn ook meegenomen?’

U begrijpt: de ster van Drommel is rijzende en hij is binnen het bedrijf inmiddels bekender dan ik. Nu moet ik hem alleen nog leren lezen zodat hij zelf de reacties op de sociale media kan volgen. Dan heeft hij aandacht genoeg en kunnen wij rustig op de bank een film kijken.

Deze column verscheen als ‘In 60 seconden’ in de Alkmaarsche Courant van 16 april 2014.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.