Een Community Manager die in de stront kan zakken

Het leven van een Community Manager gaat niet over rozen. Soms moet je over de hondendrollen heen om goed te scoren. Dat blijkt wel uit mijn laatste hit op de Haarlemmermeerse versie van dichtbij. Een artikel over hondenpoepprullenbakken is een regelrechte hit. Na 24 uur is het artikel al ruim 1200 keer gelezen en staat er al bijna 190 poepbakken op de kaart.

poepkaartje

En dat is ontzettend goed, voor een zwaar uitgekauwd onderwerp. Het hondenbeleid van Haarlemmermeer staat al sinds jaar en dag onder discussie op de website. Bij ieder artikel over hondenpoep, hondenbelasting of het veranderen van de losloopgebieden, verschijnt een discussie die zijn weerga niet kent. Met allemaal dezelfde conclusie: poep op straat is vies. En daar ben ik dus op in gesprongen.

Samen met de bezoeker ben ik bezig alle hondenpoepbakken in de regio in kaart te brengen. Zelf begon ik met mijn eigen wijk, waarna bezoekers mij bakken in Overbos, Floriande, Getsewoud en zelfs Badhoevedorp aanleverden.

Grappig genoeg vindt niet iedereen het een leuk idee. Er is ook al een kritisch artikel op de site geplaatst. Al zag de schrijfster later ook in, dat het gewoon een ludieke actie is. Nu steunt ze ons keurig via twitter.

Dus het is echt waar: als Community Manager moet je soms letterlijk in de stront zakken. Maar in dit geval met een goed gevolg. Gelukkig. Iemand zin om mijn zolen schoon te maken?


Hier uw hondenpoep weergeven op een grotere kaart

Eén reactie

  1. Pingback: Datajournalistiek met een luchtje : Dode Bomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.