Geld verdienen met een klushuis

Er schijnt een nieuwe trend te zijn op het gebied van overnachten. Mensen willen niet meer in een vijfsterrenhotel met jacuzzi op de kamer en ontbijt op bed, maar juist zo primitief mogelijk overnachten. Slapen in een rioolbuis, omgebouwd wijnvat of zwerfhut is hartstikke hip. En dus ook vrij prijzig. 100 euro per nacht is eerder regel dan uitzondering. Alles voor ’de beleving’ en ’een moment om te herinneren’.

In eerste instantie ben ik daar verbaasd over. In een steenkoud hutje op de hei slapen, lijkt mij niets. Toch volgt er een eurekamoment op de verbazing. Want: ik heb zelf ook wel iets primitiefs om te verhuren. Begin dit jaar kochten wij een nieuw huis. De woning uit de jaren ’70 is bijna nog in originele staat. En dus moet alles vervangen. Neem daarbij dat wij 3,5 meter hebben uitgebouwd en een nieuwe keuken krijgen en de puinhoop is compleet.

Gelukkig zie ik nu weer door de bomen het bos. Er valt namelijk geld te verdienen aan een verbouwing. Een nachtje in een ’Help mijn man is klusser’-huis moet toch ook wel 100 euro per nacht opleveren? Misschien zelfs meer, aangezien mensen slapen in een woning zonder stromend water, elektra, badkamer en keuken.

Hebben we na een paar nachtjes het laminaat misschien weer terugverdiend.

Deze column verscheen als ‘In 60 seconden‘ op NHD.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.