Groepsdruk met de groenbak

Vlak na onze verhuizing vergeten we geregeld de groenbak en kliko buiten te zetten. De papieren ophaalkalender hangt uit het zicht en omdat wij vanwege de verbouwing niet iedere ochtend thuis zijn, worden wij ook niet geattendeerd door buren die in alle vroegte hun bak aan de straatkant plaatsen.


De oplossing blijkt simpel, via de site van de ophaaldienst kun je gemakkelijk de ophaaldagen in de agenda van je mobiele telefoon zetten. Herinneringen instellen en klaar.

Begin deze week gebeurt er echter iets vreemds. Ik hoor hoe volle groenbakken langs de kant van de weg worden gezet. Apart, want ik heb helemaal geen melding gehad op mijn telefoon. Sterker nog: er staat niets in de agenda. En ook op de website van de ophaaldienst staat geen ophaaldag gepland.

Ik haal mijn schouders op. Moet een beetje gniffelen dat iedereen zijn bak een week te vroeg buiten heeft gezet, maar ga later toch twijfelen. Want worden groenbakken niet vaker geleegd in de lente? En onze bak zit stampensvol met de inhoud van het konijnenhok, takken en onkruid. Het zou dus wel ontzettend goed uitkomen.

Onder een lichte vorm van groepsdruk zet ik uiteindelijk de bak tóch buiten. En wat denk je? ’s Avonds staan alle groenbakken in de straat nog bomvol langs de weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.