Hoe heet het nieuwe sportcomplex nou?

Met veel tromgeroffel werd het gloednieuwe sportcomplex, met een bad speciaal geschikt voor schoonspringen, gepresenteerd. Het pand werd gebouwd langs de Nieuwe Bennebroekerweg en zou Haarlemmermeer op de kaart zetten. Ik moet eerlijk bekennen: het pand ziet er vanbuiten en vanbinnen goed uit. Maar de naam van het nieuwe complex is voor mij nog een groot raadsel.

hvds

Bij de presentatie werd gesproken van Huis van de Sport. Snel daarna volgden een Twitter-account, een Facebook-pagina en een speciale website waarmee iedereen op de hoogte werd gehouden van de bouw van het complex.

Toen Koning Beatrix haar troon afstond aan haar zoon Willem-Alexander, besloten de gemeentebestuurders dat het sportcomplex een cadeau aan de nieuwbakken koning werd. Het complex werd dan ook omgedoopt naar Sportcomplex Koning Willem-Alexander. Inderdaad: een lange naam die niet heel lekker in de mond ligt.

Toen ik drie maanden geleden een artikel schreef over het sportcomplex gebruikte ik dan ook de naam Huis van de Sport. Een naam die bij bijna alle Haarlemmermeerders bekend is en er niet voor zorgt dat de kop van het artikel in één keer vol staat. Binnen een paar minuten had ik een ambtenaar aan de lijn hangen die mij mededeelde dat het pand Sportcomplex Koning Willem-Alexander heette. Als ik een stuk schreef, moest ik dat goed doen. En dus met de juiste naam.

Tot mijn verbazing zag ik van de week dat de gemeente zelf ook nog altijd Huis van de Sport gebruikt. De Facebook-pagina en de website zijn namelijk nog steeds niet aangepast. Dat vind ik krom. Want: dat brengt verwarring. Hoe moeten we het complex nou eigenlijk noemen? Huis van de Sport of Sportcomplex Koning Willem Alexander (die naam staat op de gevel)? Of wellicht wel optie drie, die ik tegenkwam als naam van het Twitter-account: ‘Sportcomplex KWA’. Ik kom er niet meer uit. Hopelijk biedt de officiële opening, dat op 7 maart uitgevoerd gaat worden door de koning zelf, uitkomst. Tot die tijd is het ‘wie van de drie?’.

5 reacties

  1. Koning Willem Alexander Sportcomplex[zonder streepje tussen W en A]
    Wat me stoort , is de grauwe kleur van het complex EN de naam, waarom nou geen Oranje neon letters??
    Als ze op tijd klaar willen zijn, mogen ze wel 24/7 doorwerken, zelfs het gebouw zelf is nog niet klaar, laat staan het terrein rond het complex.

  2. Ja het kan vriezen het kan dooien. Ik kan me wel vinden in de opmerkingen van Toolenburger. En dan lijkt mij de shortcut “Sportcomplex KWA” het handigste want als je de volle naam moet gaan gebruiken moet er nog een gebouw bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.