Jaardoel gehaald: 4.000 fietskilometers

Mijn rit van bijna 44 kilometer van afgelopen zaterdag is een mijlpaal geweest. Voor 2016 dan. Ik heb hiermee namelijk mijn jaardoel van 4.000 kilometers op de fiets gehaald.

Maar: om eerlijk te zijn gaat het om mijn nieuwe jaardoel. In januari besloot ik dat ik dit jaar 5.000 kilometer wilde fietsen. Dat komt neer op ongeveer 90 kilometer per week. Zo’n 3,5 uur maximaal. Toen dacht ik dat dat goed te doen was, maar de praktijk bleek iets anders uit te pakken. In de zomermaanden kwam ik namelijk in vorm op de tennisbaan. Resultaat: een paar toernooien waarin ik de (halve)finale speelde. Deze weken heb ik logischerwijs nauwelijks kunnen fietsen. Want tussen de wedstrijden door wilde ik ook nog genoeg rust pakken.

Daarnaast ben ik na de zomervakantie begonnen met het verbouwen van de badkamer. Hier ging veel vrije tijd inzitten, waardoor ook in deze weken de 90 kilometer niet haalbaar bleek. In oktober besloot ik daarom om voor de 4.000 kilometer te gaan. Vooral door veel naar mijn werk te fietsen. Op en neer naar Leiden is zo’n 45 kilometer en dat maakte dus een heleboel goed. Vanaf deze week werk ik in Amsterdam, ook op fietsbare afstand. Volgend jaar wil ik de 5.000 toch echt gaan halen, dus twee keer per week op de fiets naar kantoor is dan een goed handvat.

Hoe dan ook, het ritje van afgelopen zaterdag was een mooie. Niet alleen omdat Ted zijn debuut maakte als wielrenner, maar ook omdat het uitzicht vanaf de tweewieler prachtig was. Bekijk maar eens de video hieronder. Deze is gemaakt op het fietspad langs de Zuidtangentbaan tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

En voor de liefhebbers: de route naar ’t Kopje en terug.

2 reacties

  1. Zijn dit alle kilometers of leg je op een gewone fiets ook nog het een en ander af naar familie, winkel of tennisbaan. Zelf kom ik dit jaar ook uit op 4Mm en daar schaam ik me een beetje voor. Ooit een fietsvakantie gedaan van 5Mm in 40 dagen. Maar ja, geen werk op afstand want dat tikt het snelst aan. Een jaar 12Mm. In Heerhugowaard zit iemand die 30Mm per jaar fietst en dat zijn bij hem alleen de tourtochten die hij maakt. Hier nog een link naar een (net als ik) niet-sportieve fietser die deze maand niet verder kwam dan 320km. https://henk50.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.