Kerstinkopen

We hebben geleerd van de drukte tijdens de kerstinkopen in voorgaande jaren. Dus staan we om klokslag acht voor de net geopende deur van de supermarkt. We zijn niet de enigen die op deze manier de massa proberen te ontlopen, de winkel stroomt al aardig vol.

De groenteafdeling is op een drukke zaterdag een bottleneck, en ook nu werkt het als een trechter. De brede paden worden daar namelijk een stuk smaller, waardoor het een beetje als een invoegstrook op de snelweg is. Je moet goed kijken wie er wanneer met zijn winkelwagen gaat rijden. Het is een kwestie van elkaar aankijken en de ruimte gunnen.

Een mevrouw heeft daar wat moeite mee. Ze worstelt zich langs de karren en het winkelend publiek dat van de tomaten naar de groene asperges schiet. „Nou! Moet dat zo?”, hoor ik haar zeggen. „Ik snap dit niet zo goed hoor. Ik geef niet zo om dat eten met kerst. Met die speciale maaltijden. Als iets er niet is, nou dan niet hoor. Dan pak ik wel een ander stuk vlees”, zegt ze hardop in de winkel.

Wij kunnen niet alles van ons lijstje afstrepen en dus gaan we naar een andere grootgrutter, in hetzelfde winkelcentrum. Als ik daar bij de groente sta, hoor ik een bekende stem mopperen. Zou de flexibele vrouw dan toch naar iets speciaals op zoek zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.