Het meest gelezen in 2017

Het jaar zit er alweer op. 2017 is ten einde. En dus is het ook op LeanderMascini.nl tijd voor een jaaroverzicht. De statistieken van de afgelopen twaalf maanden. Opvallend: een artikel uit 2011 pakt de meeste kliks.

Eerlijkheid gebied mij te zeggen: het is niet een heel goed jaar geweest voor mijn blog. Omdat ik ontzettend druk was met andere dingen (lees: klussen, sport en werk) heb ik weinig geschreven. Desondanks is er 5.870 keer een artikel gelezen op mijn website.

Voorgaande jaren had ik pieken rond de gemeenteraadsverkiezingen en het slechtefietspadenkaartje. Dit jaar ben ik vooral bezig geweest met het trainen voor een Halve Marathon. Veel tijd om te schrijven is er tussendoor niet geweest. Jammer, maar daar kies ik zelf voor. En mijn site is ook niet per se bedoeld om zo veel mogelijk bezoekers te trekken – anders had ik over heel andere onderwerpen moeten posten.

Heel opmerkelijk is het dan ook niet dat in 2017 de meestgelezen artikelen vooral archief stukken zijn. Artikelen over fietsen, fietspaden en Haarlemmermeer. En een stuk over te hard fietsen uit 2011. Maar ook actueel materiaal over mijn grootste hobby van de afgelopen maanden – hardlopen – zorgt voor veel leesplezier. De verslagen van mijn hardloopwedstrijden zijn ook goed gelezen.

Aangezien ik nu eerst een heel huis ga verbouwen, verwacht ik nog niet heel veel schrijfactiviteit de eerste maanden van 2018. Maar vanaf de zomer – lees: de start van de Grote Wielerrondes – hoop ik weer vaak in de pen te klimmen. En met een beetje geluk ga ik ook weer regelmatig een column voor de krant schrijven, want daar is het nu te druk voor geweest.

Maar nu weer terug naar 2017. Ik heb 57 artikelen geschreven. Waarvan veruit de meeste over hardlopen en tennis. De grootste verwijzende bronnen zijn tradititioneel Zoekmachines (1.956), Facebook (1.483) en Twitter (807).

De top 10 van de meestgelezen stukken:

1. Boete voor te hard fietsen – 861 kliks
2. Gemeente: ‘Fietspaden voldoen aan norm, maar niet aan die van jou’  – 430 kliks
3. Stoplicht fietsoversteek IJweg met N201 wordt aangepast – 430 kliks
4. Van Hódmezövásárhely- naar Dik Trom-fontein? – 362 kliks
5. De vijf slechtste fietspaden één jaar na dato (2) – 209 kliks
6. De vijf slechtste fietspaden één jaar na dato (3)  – 164 kliks
7. Goede doelen – 95 kliks
8. Mijn snelste Dam tot Damloop ooit  – 89 kliks
9. Sixpack? Dan train je te weinig – 73 kliks
10. De 14 kilometer van de Johan Cruyff Run – 66 kliks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.