Mijn eigen voorjaarsklassieker

De dag voordat het wielerseizoen weer losbarst, stap ik op mijn fiets. Klaar voor mijn eigen voorjaarsklassieker. Een rit van Nieuw-Vennep naar Roosendaal.

De dagen voor mijn rit heb ik mij goed voorbereid. Door mijn werk ken ik het gebied tussen Den Helder en Leiden best goed. Ik weet hoe ik moet rijden om ergens te komen. Welke plaatsen ik moet doorkruisen. Maar vanaf Leiden wordt het een stuk lastiger. Naar Den Haag fiets ik nog wel eens, maar verder richting Rotterdam is onontgonnen gebied voor mij. Daarom heb ik een route uitgestippeld, en het gpx bestand in een navigatiesysteem ingeladen. Succes verzekerd, zou je zeggen. Maar: het apparaat weigert dienst. Dus – zoals te zien is op onderstaande route – heb ik wat kilometertjes omgereden. De geplande 107 kilometer zijn er bijna 138 geworden. En dus is dit officieel een voorjaarsklassieker geworden.

Ook het weer is te vergelijken met de traditionele voorjaarsritten. Het is westenwind. Perfect voor waaiers, ware het niet dat ik in mijn eentje fiets. Later vanaf de Moerdijkbrug draait de wind en de laatste pakweg 20 kilometers is het stoempen tegen de wind in. Op een soort van kasseien. Gelukkig regent het niet, en een waterig zonnetje maakt veel goed.

En de prachtige wolken natuurlijk. Uren genieten van #cloudporn, het weekend kan niet beter beginnen.

Weilanden in Pijnacker.


De lunch net boven Rotterdam.


Deze wolken waren het uitzicht onder de lunch.


De ‘klim’ van vandaag, de Erasmusbrug. Met dit uitzicht bovenaan.

Ook De Kuip komt voorbij. Wordt hier dit weekend de titel beslist?


Het weidse uitzicht vanaf de Moerdijkbrug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.