Mijn sportjaar 2016

Het nieuwe jaar is al meer dan een week bezig. Maar een kleine terugblik naar 2016 moet nog net kunnen toch? Wielrennen, hardlopen en tennissen. Een kleine samenvatting van mijn sportieve bezigheden in de afgelopen twaalf maanden.

Wielrennen
Mijn doel voor 2016 was begin van het jaar vrij duidelijk. Ik wilde de 5.000 kilometergrens halen. Dit betekende dat ik ongeveer 90 kilometer per week moest fietsen. Tot de zomer lag ik goed op schema. Ik liep zelfs een kleine 5 kilometer per week voor. Toen kreeg ik last van wat kleine blessures en ging het tennisseizoen voor mij pas echt los (daarover later meer). Uiteindelijk heb ik mijn doel van 5.000 kilometer net niet gehaald.

Wel heb ik een paar ontzettend mooie ritten met mijn vriendin gereden in de Franse Alpen. Dit was op sportief gebied toch wel het hoogtepunt van 2016. Het is ons zelfs zo erg bevallen dat wij deze zomer weer willen gaan fietsen in de bergen.

Een paar van de routes:

De afgelopen twaalf maanden ben ik ook gestart met het fietsen naar kantoor. Nu ik regelmatig in Leiden en Amsterdam werk, is het goed te doen om op mijn hybride crossfiets naar de redactie te fietsen. Ik pak dan zomaar 50 kilometer per dag. In 2017 hoop ik dit zo’n twee keer per week te doen, zodat ik een goede basis leg om nu toch die 5.000 kilometer te halen.

Mijn fietssamenvatting voor 2016:
4,192 kilometer
12.500 hoogtemeters (1,4 keer de Mount Everest op)

Hardlopen
In 2016 heb ik 175 kilometer hardgelopen. Eigenlijk waren dat vooral evenementen zoals de Velsertunnelrun, waar ik nog even live in beeld was. Deze gingen best lekker. Ik kom nog altijd niet onder de magische 20 minuten op de 5 kilometer, maar ik kom wel steeds dichter in de buurt.

Tennis
Dit was vooral een tennisjaar. Ik heb veel gespeeld en veel getraind. Met resultaat. In de competitie konden we het de tegenstander steeds vaker lastig maken. En daar wisten we als team zelfs wat wedstrijden te winnen.

De toernooien deze zomer gingen voor mij persoonlijk zelfs heel goed. Een gemixt dubbel toernooi wist ik samen met mijn schoonmoeder te winnen. En in twee enkeltoernooien kwam ik tot de finale. Helaas hield het daar twee keer op. In mijn rating heb ik nog geen heel grote stappen gemaakt, maar dat moet dit jaar dan echt komen.

Hoe dan ook: ik heb dit jaar meer toernooiwedstrijden gewonnen dan verloren. En dat is voor het eerst. Hoopvol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.