Organisatie Halve van Egmond: ‘Geld buskaartje hard nodig’

Voor de Alkmaarsche Courant schreef ik een column over de in mijn ogen dure buskaartjes van de parkeerplaats bij de Halve van Egmond naar de start. De organisator Le Champion laat in een reactie weten dat het niet anders kan.

In mijn stuk hekel ik de prijs van het buskaartje. Het is namelijk vijf euro om van de parkeerplaats (kilometers van de start) naar de start van de race vervoerd te worden. Vooral het feit dat je er eigenlijk niet aan ontkomt, is mijn grote bezwaar.

Le Champion: ‘Wij houden de prijzen zo laag mogelijk en hebben als stichting totaal geen winstoogmerk. De Halve van Egmond draait een kleine plus, die hard nodig is om de overheadkosten van onze organisatie te dekken. Per saldo draaien we dit jaar waarschijnlijk rond break-even en als er al geld overblijft stoppen we dat in het opzetten van nieuwe events, zodat we nog meer mensen op een gezonden en leuke manier in beweging kunnen brengen’.

En over de prijs van het buskaartje: ‘Alle deelnemers kunnen in de voorverkoop buskaartjes voor 3,75 euro kopen, dat is ongeveer gelijk aan reizen met het OV. Dagverkoop maken we bewust duurder om voorverkoop te stimuleren en de kosten van de dagverkoop te compenseren.’

Mijn voorstel om een all-in prijs te hanteren, dus dat je niet voor én de inschrijving én de bustocht betaalt, werd afgedaan als geen optie. In mijn ogen zou dat wat opmerkelijke reacties op de parkeerplaats schelen. Le Champion ziet dat anders: ‘De locals maken alleen geen gebruik van de bus en die willen we er liever ook niet voor laten betalen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.