Parkeerprobleem

Het kleine winkelcentrum bij ons in de buurt heeft nog gratis parkeerplekken. U kent de Nederlander: het is er dus overvol. Omdat het 70 cent per uur scheelt, komt half Nieuw-Vennep hier shoppen. Niets mis mee, ware het niet dat het aantal parkeerplekken daar niet helemaal op berekend is.

Het zijn er 26. En op de Hollandse manier aangelegd: een auto met een normaal formaat kan keurig tussen de lijnen, maar de SUV’s en Hummers van deze tijd, hebben het wat moeilijker. Laat staan wanneer een heilige koe ietwat scheef het vak in wordt gestuurd. Dan ontstaat er namelijk ruimtetekort voor alle andere bestuurders die in hetzelfde rijtje willen parkeren. Een vrouw, net terug van haar wekelijkse boodschappen, ondervond dat dinsdag aan den lijve. Een auto stond wel erg dicht op haar koekblik. Na wat gewurm en gepers kreeg ze haar kind in het kinderstoeltje.

Met een rood en bezweet hoofd scheurde ze een stuk karton van haar kratje, zocht in haar tas naar een pen en begon te schrijven. ‘Bedankt!! Dat ik nog mog instappen met me kind. Meer ruimte was prettig geweesd!’, viel te lezen op het stuk karton onder de ruitenwisser van de buurauto.

Het is te hopen dat het kind wat meer ruimte krijgt, in de klas welteverstaan. Met een hopelijk ietwat geduldigere docent Nederlands.

Deze column was te lezen als ‘In 60 seconden‘ in de Alkmaarsche Courant van donderdag 14 augustus 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.