Stop dierenmishandeling: stop met kerstcadeaus

Die Zwarte Piet discussie ken ik nu wel. Alle voors en tegens zijn besproken. Het is tijd voor grotere zaken. Namelijk het afschaffen van pakjes met kerst. Dat is namelijk je reinste dierenmishandeling.

Zeg nou zelf het is toch ontzettend zielig om een stel rendieren een arrenslee te laten trekken? Helemaal als deze niet alleen vol ligt met pakjes, maar ook met een kerstman van meer dan 150 kilo. De dieren moeten keihard sleuren, door wind en weer. Hartstikke slecht voor hun nek en rug. Die beesten zijn na een paar jaar afgeleefd en helemaal op.

Al jaren schieten er in de reclameblokken op televisie spotjes voorbij van doorleefde ezeltjes. Op van het harde werken. Doodmoe. Hulporganisaties zamelen geld in. Om deze trekdieren een mooie oude dag te geven. Om ze te laten genieten van het leven. En dat is zeer terecht.

Ik zit dan ook met smart te wachten op kamervragen voor de rendieren van de Partij voor de Dieren. Zij moeten nu eens gaan ingrijpen. Dierenleed moet gestopt worden. Het moet klaar zijn met een arrenslee met trekkende rendieren. Laat die kerstman maar zelf aan die slee trekken.

En anders geen pakjes meer met kerst. Traditie of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.