Toiletrollenschaamte

Het is een beetje zoals vroeger op de camping. Iedereen moet en iedereen doet dat in het toiletgebouw in het midden tussen de campingplekken. Maar toch: als je dan met een rol onder je arm langs alle caravans en tenten moet, voordat je het hokje instapt, voel je je toch bekeken.Het is een beetje zoals vroeger op de camping. Iedereen moet en iedereen doet dat in het toiletgebouw in het midden tussen de campingplekken. Maar toch: als je dan met een rol onder je arm langs alle caravans en tenten moet, voordat je het hokje instapt, voel je je toch bekeken.

Daarom deed ik toen ik klein was vaak een rol – heel onopvallend, ahum – in de broekzak van mijn korte broek. Of ik stopte hem onder mijn t-shirt, in de hoop dat niemand doorhad wat ik ging doen.

Inmiddels ben ik die toiletrollenschaamte wel ontgroeit. Toch kwam dat gevoel het afgelopen weekend een beetje terug toen ik een voordeelverpakking uit het schap in de supermarkt haalde.

Door het coronavirus worden er steeds vaker grote voorraden spullen ingeslagen. Tot voor kort vooral in andere landen. Zo was er in Australië een run op toiletpapier. Klanten gingen ruziënd over de winkelvloer om de laatste verpakking. Het ging zelfs zo ver dat een krant blanco pagina’s mee stuurde om abonnees zelf hun toiletpapier uit te laten knippen. In Nederland is het nog niet zo erg.

Hier worden vooralsnog vooral blikken bonen, pakjes paracetamol en flesjes handzeep gehamsterd. Toch voelde ik mij van het weekend ietwat bezwaard toen ik naar het schap liep om een voordeelverpakking toiletrollen te pakken. Die pakken koop ik al sinds ik op mijzelf woon, want je kan het maar beter op voorraad hebben dan mis grijpen. Daarbij is het een kwestie van: hoe groter de verpakking, hoe minder vaak je naar de winkel moet. Toch twijfelde ik: zou ik dit keer toch maar een kleinere verpakking halen? Geen zestien rollen, maar vier. Dan gaat het hard, sta je snel weer voor het schap, maar dat benadrukt wél dat je geenszins van plan bent om te hamsteren.

Daarnaast stop je een pakket van vier rollen ook een stuk makkelijker onder je jas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.